Neulottu parilapanen testissä

Yhteinen huumori parisuhteessa

Huumori on parisuhteessa tärkeää. Kun sitä löytyy, arkinen elämä monine sattumuksineen on kevyempää, kuin jos huumorin suhteen ollaan eri aaltopituudella.

Sanotaan, että yhteinen itku yhdistää, mutta kyllä nauraminenkin ajaa saman asian. Hauskuutta yhteiselämään voi tuoda toisinaan pieninkin keinoin. Kun vaan tuntee toisen ja huomioi hänet.  

Parilapanen

Parilapasen idea on, että pariskunnan keskimmäinen lapanen on yhteinen, jolloin pidetään koko ajan toisen kädestä kiinni. Lisäksi voi halutessaan neuloa molemmille vielä omat käsineet toiseen käteen.

Neuleohjeita selaillessa yhteinen käsine on tullut usein vastaan. Nyt ajattelin, että sitä voisi olla hauska testata ennen kesää. 

Vaihtoehtoja on paljon, mutta kaikkein hauskin oli mielestäni sydämenmuotoinen Smitten – Hand holding Mitten. Tämä lapanen nimittäin näyttää siltä, kuin pari kantaisi keskellään sydäntä. Smittenin on suunnitellut Emma Chylinski. Ohje löytyy Ravelrystä. Katso tästä: Ravelry

Ohje on yksinkertainen ja selkeä. Neule valmistui työpäivän jälkeen muutamassa tunnissa. 

Ajatuksenani ei kuitenkaan ollut ehdottaa parilapasen ottamista arkikäyttöön, vaan huvin vuoksi neuloa ja päästä kokeilemaan millainen se on käytännössä. Niin ja nauraa yhdessä oudolle idealle. Tästä syystä en neulonut meille toisen käden käsineitä.

Millainen parilapasesta tuli?

Istuvuudeltaan parilapasesta tuli napakka. Tosin käytin ohjetta kapeampia puikkoja. Napakkuudessa on se hyvä puoli, että se tukee kättä, joten toisen kädestä voi pitää tavallista rennommin kiinni. Materiaali on myös neuleena joustavaa. 

Kenelle parilapanen sopii?

Parilapanen voisi olla kiva kihlajaislahja kaverille tai yksi osa häälahjaa kotitekoista arvostavalle ja maanläheiselle parille. Miksei myös muuten vaan annettu lahja seurustelevalle parille äidiltä tai mummolta.

Ja tämä sopii oikein hyvin myös huvikseen neulomiseen ja pieneksi arjen hauskuudeksi  pidempään kestäneeseen parisuhteeseen.

Smitten sopii myös yhden ihmisen käyttöön. Voihan siihen helposti sujauttaa molemmat kätensä ja ikäänkuin kantaa edessään sydäntä. 

Miten sitten vastaatulijat sydämen tulkitsevat jää arvattavaksi. Kenties se on viesti, että rakastaa ja arvostaa itseään? Tai että rakastaa koko maailmaa ja universumia? Vaiko olisiko se kenties viesti siitä, että etsii rakkautta? 

Parilapasen hyvät puolet

 •  On mukavaa kävellä käsikädessä.
 • Lisää läheisyyttä, koska käsikädessä ei voi olla kaukana.
 • Naurattaa ja saa hyvälle mielelle.
 • Lämmittää mieltä ja kättä.
 • Oletettavasti helpompi käyttää, kuin yhteinen parisukka…
 • Voi käyttää tilanteen mukaan myös yksin.
 •  

Parilapasen huonot puolet

 
 • Vaikea irrottaa välillä kättä toisen kädestä.
 • Voi tulla kuuma.
 • Outoa?
 • Voi tehdä surulliseksi, jos käyttää parilapasta yksin tai kumppani ei innostu ideasta.

Tuumasta toimeen

Suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ja nopeatekoista hyvänmielen neuletyötä. Tarvitset ohjeen lisäksi mieluiten punaista lankaa, neulepuikot ja sakset. Silmukkamerkki auttaa muistamaan mistä kerros alkaa. Lisää erilaisia ohjeita vastaaviin töihin löytyy esimerkiksi Ravelrystä englanniksi muun muassa nimillä hand holding mittens ja lovers mitten. Katso tästä: Ravelry

Myös suomeksi löytyy ohjeita, kuten esimerkiksi Novitan arkistojen ohje. Kivan näköinen tämäkin. Katso tästä: Novita

Iloista neulomista ja testausta!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *