Sateenkaarikakku

Leivo sateenkaarikakku

Hauska tapa viettää yhdessä aikaa on leipominen. Siinä yhdistyy helposti tekeminen ja juttelu.

Moni on leiponut sateenkaarikakun jo vuosia sitten. Se on kakku, joka muodostuu yleensä kuudesta ohuesta eri värisestä kerroksesta. Jokainen kerros leivotaan erikseen ja ne pinotaan lopuksi yhdeksi kakuksi. Jos et kuitenkaan vielä ole tehnyt omaasi, suosittelen kokeilemaan yhdessä puolison, lapsen tai koko perheen voimin. 

Meidän leipoma kakku

Netti on täynnä erilaisia sateenkaarikakun ohjeita. Me leivoimme kakun värillisen kakkupohjan reseptillä, joka on mitoitettu neljän eri värisen kerroksen valmistamiseen. Meidän kakkuun tuli kuitenkin yhteensä kuusi kerrosta: violetti, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen.

En halunnut hankkia meille useampia samankokoisia kakkuvuokia, vaikka kiertoilmauunissa olisikin voinut paistaa monta kakkua kerrallaan. Näin vältyimme turhalta ostokselta ja kaapin täytteeltä. Mukava puoli oli myös se, että me leipojat tulimme viettäneeksi enemmän aikaa yhdessä.

Koska meillä todellakin oli vain yksi sopivan kokoinen kakkuvuoka, teimme vain yhteen kakkukerrokseen tarvitun taikinan kerrallaan, eli 1/4 ohjeesta. Tällaiselle sokerikakkutaikinalle ei tee hyvää, jos se joutuu odottamaan uuniin pääsyä.

Jokaista kakkua pidimme uunissa 20 minuuttia. Emme kuitenkaan selvinneet urakasta kahdessa tunnissa, sillä jokaisen kakun mentyä uuniin tiskasimme sekoitusastian minimoidaksemme kertyvää tiskiä. Ja aina kakun tultua uunista tiskasimme ja jauhotimme kakkuvuoan. Taikinan valmistamiseen meni tietysti myös oma aikansa. Ja jutteluun. Jaoimme tehtävät niin, että kumpikin toisti samoja työvaiheita jokaista kakkupohjaa valmistaessamme. Näin muodostui nopeasti rutiini ja se joudutti hieman työn valmistumista.

Värjäykseen käytimme Dr. Oetkerin pastavärejä. Täytteeksi ja kuorrutteen alle valmistimme sokerikreemin. Seuraavana päivänä koristelimme kakun ja pääsimme maistamaan sitä.

Meitä leipojia oli kaksi. Hauskaa kakun leipomisessa oli ensinnäkin hyvä seura ja yhdessä vietetty aika, joka tuli maksimoitua yhden vuoan käyttämisellä.  Kakku oli myös silmää miellyttävä piristys sateenkaaren väreillään.

Todelliset värit

Sateenkaarikakku ja sateenkaari ylipäätään tuo mieleeni Cyndi Lauperin True colors- laulun sanat:

”But I see your true colors
Shining through
I see your true colors
And that’s why I love you
So don’t be afraid to let them show
Your true colors
True colors are beautiful
Like a rainbow.”

Olen ollut Cyndi Lauper -fani erityisesti nuorempana ala-asteelta alkaen. Vuosiin en tiennyt hänen aktivismipuolestaan, mutta on hienoa, että on hänen kaltaisiaan ihmisiä ihmisoikeuksien puolestapuhujina.

”Girls just want to have fun” tuntuu jo puhki soitetulta. Cyndin sivuilla oli kuitenkin joku vuosi sitten myynnissä paita, johon biisin nimeä oli muokattu hauskasti vakavasti otettavaksi. Siinä luki ”Girls just want to have fudamental rights.” Pohjimmiltaan meidänkin sateenkaarikakku on pienimuotoinen fundamental rights julistus. Your True colors are beautiful like a rainbow.

“Your true colors are beautiful like a rainbow”

steinberg & Kelly

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *