Netti on täynnä erilaisia sateenkaarikakun ohjeita. Me leivoimme kakun värillisen kakkupohjan reseptillä, joka on mitoitettu neljän eri värisen kerroksen valmistamiseen. Meidän kakkuun tuli kuitenkin yhteensä kuusi kerrosta: violetti, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja punainen.
En halunnut hankkia meille useampia samankokoisia kakkuvuokia, vaikka kiertoilmauunissa olisikin voinut paistaa monta kakkua kerrallaan. Näin vältyimme turhalta ostokselta ja kaapin täytteeltä. Mukava puoli oli myös se, että me leipojat tulimme viettäneeksi enemmän aikaa yhdessä.
Koska meillä todellakin oli vain yksi sopivan kokoinen kakkuvuoka, teimme vain yhteen kakkukerrokseen tarvitun taikinan kerrallaan, eli 1/4 ohjeesta. Tällaiselle sokerikakkutaikinalle ei tee hyvää, jos se joutuu odottamaan uuniin pääsyä.
Jokaista kakkua pidimme uunissa 20 minuuttia. Emme kuitenkaan selvinneet urakasta kahdessa tunnissa, sillä jokaisen kakun mentyä uuniin tiskasimme sekoitusastian minimoidaksemme kertyvää tiskiä. Ja aina kakun tultua uunista tiskasimme ja jauhotimme kakkuvuoan. Taikinan valmistamiseen meni tietysti myös oma aikansa. Ja jutteluun. Jaoimme tehtävät niin, että kumpikin toisti samoja työvaiheita jokaista kakkupohjaa valmistaessamme. Näin muodostui nopeasti rutiini ja se joudutti hieman työn valmistumista.
Värjäykseen käytimme Dr. Oetkerin pastavärejä. Täytteeksi ja kuorrutteen alle valmistimme sokerikreemin. Seuraavana päivänä koristelimme kakun ja pääsimme maistamaan sitä.
Meitä leipojia oli kaksi. Hauskaa kakun leipomisessa oli ensinnäkin hyvä seura ja yhdessä vietetty aika, joka tuli maksimoitua yhden vuoan käyttämisellä. Kakku oli myös silmää miellyttävä piristys sateenkaaren väreillään.